Pradžia > Naujienos > VU TF dėstytojas viešėjo Taivanyje

VU TF dėstytojas viešėjo Taivanyje

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto energetikos teisės dėstytojas dr. Karolis Gudas šių metų lapkričio 5 – 10 dienomis Taipėjuje, Taivane dalinosi savo įžvalgomis apie energetikos sektoriaus reformas ir žiedinę ekonomiką Rytų Azijos valstybių klimato kaitos ir energetinio saugumo konferencijoje.

Dr. K. Gudas pažymi, jog apie pusę pasaulio planuojamų investicijų į energetikos infrastruktūros ir rinkos reformas yra numatyta Azijoje. Jis pastebi, jog kai kurios Rytų Azijos valstybės pagal atliekų rūšiavimo rodiklius ženkliai lenkia atskiras Europos valstybes, o planuojamos investicijos į energetikos infrastruktūros projektus galimai bus didesnės nei Europos Sąjungos ir Jungtinių Amerikos Valstijų.

„Manau, bendradarbiavimas ir Lietuvos žinomumo didinimas Rytų Azijos valstybėse yra labai svarbu. Lietuva gali didžiuotis sėkmingomis energetikos sektoriaus reformomis ir infrastruktūros projektų įgyvendinimu. Esame įdomūs ir galime pasiūlyti patirtimi grįstus sprendimus. Artimiausiu metu tikiuosi sukurti bendradarbiavimo santykius su Taivano, Kinijos, Pietų Korėjos ir Japonijos akademikais, kurie dirba energetikos sektoriuje. Pradžia labai įkvepianti“, teigia Dr. K. Gudas.

Konferencijoje dalyvavo akademijos, verslo ir valdžios institucijų atstovai iš Kinijos, Pietų Korėjos, Japonijos, Taivano, Jungtinės Karalystės ir Vokietijos. Renginio metu buvo organizuoti oficialūs susitikimai su Taivano valdžios institucijų, verslo ir akademijos atstovais.