Pradžia > Naujienos > VU TF mokslininkai dalyvavo konferencijoje „Regionai ir savivalda Lietuvoje – problemos bei perspektyvos“

VU TF mokslininkai dalyvavo konferencijoje „Regionai ir savivalda Lietuvoje – problemos bei perspektyvos“

Stipri savivalda yra kiekvienos demokratinės visuomenės pamatas. Kuo savivalda visais visuomenės gyvenimo lygmenimis yra stipresnė, tuo stipresnė ir autonomiška nuo valstybės yra visuomenė. Todėl neatsitiktinai Lietuvos mokslų akademijos (LMA) Humanitarinių ir socialinių mokslų skyrius (HSMS) balandžio 29 d. organizavo konferenciją „Regionai ir savivalda Lietuvoje – problemos bei perspektyvos“.

Pranešimą „Ar yra Lietuvoje savivalda ir kodėl žmonės bėga į Vilnių?“ perskaitė HSMS pirmininkas, Vilniaus universiteto (VU) Teisės fakulteto Privatinės teisės katedros vedėjas akad. V. Nekrošius (pranešimo tezės skaityti).

Pranešimą „Savivalda Konstitucinio Teismo doktrinoje ir administracinių teismų praktika teikiant išvadas, ar savivaldybės tarybos narys sulaužė duotą priesaiką“ perskaitė VU Teisės fakulteto Viešosios teisės katedros profesorė dr. Jurgita Paužaitė-Kulvinskienė (pranešimo tezės skaityti).

Plačiau apie renginį čia.