Pradžia > Naujienos > VU TF Studentai dalyvavo tarptautiniame klientų konsultavimo konkurse

VU TF Studentai dalyvavo tarptautiniame klientų konsultavimo konkurse

 

Brown-Mosten tarptautinis klientų konsultavimo konkursas yra puiki galimybė teisės studentams išbandyti save ir išmokti klientų konsultavimo įgūdžių. Šis konkursas vyksta kasmet skirtingose pasaulio šalyse, kur susitinka iš įvairių pasaulio vietų teisės studentai ir gauna galimybę susipažinti su įvairiomis kultūromis bei skirtingomis teisės sistemomis. Šiais metais konkursas buvo organizuojamas Lenkijoje, Liubline balandžio 10-13 dienomis ir užsiregistravusios buvo 24 šalys.

Atsižvelgiant į tai, kad konfliktai pasaulyje aštrėja (Rusijos-Ukrainos karas, Izraelio-Hamas karas), nereikia akcentuoti, kokia svarbi tarptautinė humanitarinė teisė (THT) tapo šiandieniniame pasaulyje, todėl šių metų konkursui buvo pasirinkta ši aktuali tema, kur studentai veikdami kaip advokatai imituojamoje advokatų kontoroje, teikia klientui pirmines teisines konsultacijas, konsultuodami dėl nurodytos sudėtingos situacijos ir atsižvelgdami į THT taisykles.

Anot dalyvių (Vladyslav Murachov ir Kamilės Smilgevičiūtės) – tarptautinis „Brown-Mosten“ klientų konsultavimo konkursas jiems buvo neįkainojama patirtis, per šį konkursą jie ugdė savo minkštuosius įgūdžius, stiprino ryšius su kolegomis, pritaikė savo tarptautines humanitarines žinias praktikoje bei bandė kurti strategijas klientų apsaugai įvairiose situacijose. Studentai taip pat norėjo pabrėžti, kad šiais metais Lietuvos Respublika ir atitinkamai Vilniaus universitetas pirmą kartą prisijungė prie šio konkurso, todėl jie jautėsi labai dėkingi už šią galimybę ir vertino, kad Vilniaus universitetas remia ir leidžia studentams dalyvauti. Anot jų, tai buvo nepaprasta patirtis ir svarbi kiekvienam studentui, todėl jie pasidalino, jog tikisi, kad vieną dieną Lietuva galės laimėti.