Pradžia > Naujienos > VU TF studentai dalyvavo tarptautiniame mediacijos turnyre

VU TF studentai dalyvavo tarptautiniame mediacijos turnyre

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto komanda, atstovaujama antro kurso studentų Arno Sabalio ir Roberto Remeikos, vasario 5-11 dienomis dalyvavo viename prestižiškiausių mediacijos turnyrų pasaulyje. ICC Paris organizuojamas mediacijos turnyras šiais metais vyko jau 16 kartą ir pritraukė 48 komandas iš 39 skirtingų šalių.

Keturias mediacijos sesijas, vykusias anglų kalba, vedė ir vertino vieni žinomiausių pasaulio mediatorių. Dalyviai džiaugiasi, kad nors dėl pandemijos konkursas vyko virtualiai, tai nesutrukdė įgyti neįkanojamos mediacijos bei derybų patirties turnyro metu bei ruošiantis jam. “Pasiruošimas šiam turnyrui leido įvaldyti derybų subtilybes, išmokė, koks svarbus galutiniam rezultatui gali būti efektyvaus derybų plano sudarymas, tinkamų žodžių parinkimas, kitos pusės interesų suvokimas. Visa tai leido pastatyti tvirtą pamatą tolimesnei karjerai ir įgauti įgūdžių, būtinų kiekvienam teisininkui”, po renginio įspūdžiais dalinosi Arnas ir Robertas.

Komanda dėkoja VU TF už suteiktą galimybę dalyvauti turnyre ir komandos trenerei Miglei Žukauskaitei-Tatorei už skirtą laiką ir pagalbą ruošiantis konkursui.