Pradžia > Naujienos > VU TF studentė Emilija Valentinaitė: LWOW davė neįkainojamų žinių apie inovatyvius realių problemų sprendimo būdus ir verslo idėjų bei startuolio kūrimą

VU TF studentė Emilija Valentinaitė: LWOW davė neįkainojamų žinių apie inovatyvius realių problemų sprendimo būdus ir verslo idėjų bei startuolio kūrimą

VU TF studentė Emilija Valentinaitė net ir pasaulinės pandemijos metu tęsė savo kelionę tarptautiniame projekte „Law Without Walls“ (LWOW) ir sėkmingai su komanda white&case 1 pristatė jai tekusios teisinės problemos sprendimo prototipą prieš savaitę vykusiame LWOW Kompoziume.

Emilija, papasakok apie tavo komandai tekusią užduotį, kaip vyko sprendimo būdo ieškomas?

Mano komandos tema buvo „Kaip advokatų kontoros gali bendradarbiauti su klientais, kad identifikuotų ir padidintų jų santykių su išorės teisinių ir profesinių paslaugų patarėjais vertę?“ Nors tema iš pirmo žvilgsnio neatrodo sudėtinga, tačiau siekiant ją tinkamai išanalizuoti susidūrėme su nemažai iššūkių. Viso projekto metu mūsų pagrindinis žinių šaltinis buvo pokalbiai su įvairių sričių profesionalais – tiek teisės kontorų partneriais ar ryšių su klientais vadovais, tiek pačiais teisės kontorų klientais. Visų jų įžvalgos buvo naudingos, tačiau buvo akivaizdu, jog kiekvienas žmogus šioje problemoje įžvelgia skirtingus aspektus, kuriuos mes turėjome išgryninti, siekdami surasti tinkamiausią sprendimą.

Įdomu! Ką įsineši iš šio projekto ir kokiais įspūdžiais norėtum pasidalinti su studentais, dabar skaitančiais šią naujieną?

LWOW suteikė galimybę susipažinti ir mokytis iš garsių teisės kontoros ir pasaulinių įmonių atstovų. Tai man davė neįkainojamų žinių apie inovatyvius realių problemų sprendimo būdus ir verslo idėjų bei startuolio kūrimą. Ši patirtis neabejotinai gali būti pritaikomą praktikoje, o įgytos žinios yra reikalingos kiekvienam tiek pradedančiam eiti teisės keliu, tiek įgudusiam teisininkui. Be to, sudalyvavęs šiame projekte tampi neatskiriama LWOW projekto dalyvių tinklo dalimi. Kiekvienam skaitančiam palinkėčiau drąsiai pildyti dalyvio anketą kitais metais – reikalingiausius įgūdžius įgauname pritaikydami savo žinias praktikoje ir įgydami naujų.

Ačiū!

Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.