Pradžia > Naujienos > Iškilmingoje ceremonijoje įteikti diplomai VU TF absolventams

Iškilmingoje ceremonijoje įteikti diplomai VU TF absolventams

Birželio 21 d. Šv. Jonų bažnyčioje įvyko VU Teisės fakulteto diplomų teikimo šventė: viso įteikti 145 diplomai, iš kurių 3 Magna Cum Laude ir 2 Cum Laude diplomai. Ceremonijos metu sveikinimo kalbas jauniesiems teisininkams sakė dekanas Vilniaus universiteto rektorius prof. dr. Rimvydas Petrauskas, Teisės fakulteto dekanas doc. dr. Haroldas Šinkūnas bei iškilmingo renginio kviestiniai svečiai.

„Šiandien žymime svarbius gyvenimo pasiekimus – diplomas, tai žingsnis į naują gyvenimo etapą. Tai pasiekimas ir valstybei, kuri įgauna naujų kūrėjų ir profesionalų. Universitetas tai ne tik institucija, ne tik auditorijos ir laboratorijos, bet vieta kur žmonės siekia atsakyti į svarbiausius pasaulio klausimus, spręsti ne tik asmenines, bet ir visos visuomenės problemas. Universitetas yra vieta, kuri pakeičia”,- teigė Vilnius universitetas rektorius prof. dr. Rimvydas Petrauskas.

Sveikinimo žodį tartį buvo pakviestas Konstitucinio Teismo teisėjas prof. dr. Tomas Davulis. Jis teigė, kad ,,Tikiu, kad šiandieną su optimistišku, pasitikinčiu žvilgsniu žiūrite į savo ateitį. Šiandien yra jūsų pasiekimų karūnavimo šventė. Būkite laimingi, būkite sąžiningi, ir būkite teisės profesijos ir VU ambasadoriais”.

,,Visų Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų vardu sveikinu jus, seniausio Lietuvos ir vieno seniausių Europos universiteto teisės absolventai. Jūs turėjote privilegiją studijuoti šiame universitete – sakau tai pati būdama šio fakulteto absolvente. Žinau iš savo patirties: jei kažko labai stengiesi pasiekti, tai ir pasieksi. Žinoma, reikės daug sunkaus darbo ir pastangų. Tikėkite, kad teisė yra gėrio ir teisingumo mokslas”,- sakė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkė dr. Danguolė Bublienė.

Dekano Haroldo Šinkūno sveikinimas

VU TF Alumni draugijos Tarybos pirmininko Gintauto Bartkaus sveikinimas

Vėliau geriausių atrinktų magistro darbų autoriai buvo apdovanoti ir pasveikinti apdovanojimų steigėjų:
LVAT apdovanojimas buvo suteiktas viešosios teisės srities darbams (trys prizinės vietos).

•  I vieta – Domantė Mozerytė (Tema – „ES Bendrojo duomenų apsaugos reglamento principų problematika dirbtinio intelekto kontekste”)

• II vieta – Rokas Urbanavičius (Tema – „Viešojo intereso įgyvendinimas, sprendžiant prašymus pateikti išvadą, ar savivaldybės tarybos narys, meras sulaužė duotą priesaiką ir (ar) nevykdė įgaliojimų”);

• III vieta – Julija Ginotytė („Nacionalinis (visuomenės) saugumas kaip pagrindas valstybei narei nukrypti nuo ES teisės reikalavimų”).

Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūra  apdovanojimą VU  Teisės fakulteto studentui už geriausią studijų metų baigiamąjį magistro darbą baudžiamosios justicijos tematika skyrė Karolinai Kasciukevičiūtei už darbą tema „Kaltinimo ir gynybos susitarimas kaip pagrindas baigti baudžiamąjį procesą“. Apdovanojimą teikė generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Advokatų profesinės bendrijos vadovaujanti partnerė Dovilė Burgienė ir partneris Gediminas Dominas įteikė apdovanojimus už geriausią metų komercinės teisės pakraipos darbą. Prizus gavo:

1. Justė Kavaliauskaitė „SLAPP ieškiniai civiliniame procese”;

2. Vytautas Vaicekauskas „”Finansinių išteklių trūkumas tarptautiniame komerciniame arbitraže”;

3.  Vincas Šniutė „Pandemijų ir kitokių ekstremalių situacijų įtaka sutarčių vykdymui”.

Po studentų apdovanojimų ir nuo studentų kalbėjusios Justės Kavaliauskaitės žodžių, skambėjo muzikinis kūrinys, atliktas dėstytojos dr. Rūtos Bakševičienės bei sekė diplomų įteikimas.

Sveikiname absolventus, sėkmingai užbaigus svarbų gyvenimo ir karjeros kelio etapą, ir kviečiame išlikti VU Teisės fakulteto bendruomenės aktyvia dalimi stojant į Alumni draugiją.

Daugiau akimirkų iš ceremonijos čia.