Pradžia > Naujienos > Įvyko tarptautinė konferencija „Viskas, ką norėjote sužinoti apie teisę (bet bijojote paklausti)“

Įvyko tarptautinė konferencija „Viskas, ką norėjote sužinoti apie teisę (bet bijojote paklausti)“

Vilniaus universiteto Teisės fakultete birželio 2 – 3 dienomis įvyko 9-oji tarptautinė doktorantų ir jaunųjų tyrėjų konferencija „Viskas, ką norėjote sužinoti apie teisę (bet bijojote paklausti)“ (angl. “Everything You Always Wanted to Know About Law (But Were Afraid to Ask)“). Šis renginys yra tradicinė Tarptautinio teisės doktorantūros tinklo konferencija.

Konferencijos metu pranešėjai pristatė, analizavo ir diskutavo įvairiomis temomis. Konferencijoje dalyvavo ne tik doktorantai iš įvairių valstybių, tačiau ir žinomi teisės mokslininkai bei akademikai iš Lodzės, J. W. Gėtės, Paryžiaus Nantero ir Graco universitetų.

Pirmoji konferencijos diena buvo skirta karo Ukrainoje tematikai ir viešajai teisei globalizacijos bei skaitmenizacijos kontekstuose. Konferenciją atidarė VU Teisės fakulteto dekanas prof. dr. Tomas Davulis, o atidarymo pranešimą skaitė Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos viceministrė dr. Gabija Grigaitė-Daugirdė. Iš viso pirmąją konferencijos dieną pranešimus pristatė 9 dalyvių iš 5 valstybių: Ukrainos, Lietuvos, Lenkijos, Prancūzijos, Vokietijos. Detaliau su pirmosios dienos pranešimų santraukomis galima susipažinti portalo TeisėPro publikacijoje. Po pirmosios dienos sesijų konferencijos svečiams dalyvavo ekskursijoje po Vilniaus universiteto centrinius rūmus bei vakarienėje Vilniaus senamiestyje.

Antrąją konferencijos dieną buvo skaitomi pranešimai apie COVID-19 pandemijos ir teisės, privatinės teisės globalizacijos bei skaitmenizacijos kontekstuose, teisės ir klimato kaitos problematiką. Pranešimus skaitė 14 dalyvių iš 8 valstybių: Ukrainos, Lietuvos, Lenkijos, Prancūzijos, Vokietijos, Belgijos, Vengrijos ir Austrijos. Detaliau su antrosios dienos pranešimų santraukomis galite susipažinti portalo TeisėPro publikacijoje.

Konferencijos įrašus galite rasti Vilniaus universiteto Teisės fakulteto YouTube arba Facebook paskyrose.