Pradžia > Naujienos > Pasirašyta Dvynių projekto Azerbaidžane, kuriame dalyvauja ir VU TF atstovai, sutartis

Pasirašyta Dvynių projekto Azerbaidžane, kuriame dalyvauja ir VU TF atstovai, sutartis

Birželio 30 d. ES delegacija Azerbaidžane pranešė, kad Lietuva kartu su partneriais iš Austrijos laimėjo atranką Dvynių projektui Azerbaidžane „Valstybinių institucijų ir vietos lygmens nukreipimo mechanizmų Azerbaidžane stiprinimas siekiant užtikrinti saugą ir paramą smurto šeimoje aukoms“.
Projektą, bendradarbiaudami su kolegomis iš Azerbaidžano Respublikos valstybiniu šeimos, moterų ir vaiko reikalų komitetu, įgyvendins Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija (vadovaujantis partneris), kartu su Vilniaus universitetu, Lietuvos teisės institutu, Europos socialinio fondo agentūra bei Austrijos Ludwig Boltzmann vardo Žmogaus teisių institutu (Jaunesnysis partneris). Vilniaus universitetą projekte atstovaus Teisės fakulteto mokslininkai. 
Bendras projekto tikslas – remiantis Europos Sąjungos šalių  gerąja praktika bei tarptautinių organizacijų rekomendacijomis,  sustiprinti Azerbaidžano valstybinių bei vietos lygmens institucijų kompetencijas ir tarpžinybinio bendradarbiavimo mechanizmus,  teikiant pagalbą smurto artimoje aplinkoje aukoms, organizuoti specialius mokymus socialiniams darbuotojams, teisėjams, žiniasklaidos atstovams, padėti parengti ir įgyvendinti visuomenės informavimo kampaniją apie smurto sukeliamus neigiamus padarinius pačiai visuomenei.
Projekto biudžetas – 1 mln. Eurų, numatoma trukmė –14 mėnesių.
Atsižvelgiant į dėl COVID-19 pandemijos sukeltus judėjimo suvaržymus, projekto įgyvendinimo pradžia planuojama nuo rugsėjo 1 d.