Pradžia > Naujienos > Profesoriai Tomas Davulis ir Aurelijus Gutauskas paskirti LRKT teisėjais

Profesoriai Tomas Davulis ir Aurelijus Gutauskas paskirti LRKT teisėjais

Šiandien Lietuvos Respublikos Seimas Konstitucinio Teismo teisėjais paskyrė Vilniaus universiteto Teisės fakulteto mokslininkus: Privatinės teisės katedros vedėją, profesorių dr. Tomą Davulį ir Baudžiamosios justicijos katedros profesorių Aureliją Gutauską. Sveikiname su naujomis pareigomis!

Prof. dr. T. Davulis 2012-2022 m. buvo VU Teisės fakulteto dekanu, jo mokslinių interesų sritys: Europos Sąjungos ir tarptautinė darbo teisė, darbo rinka, kolektyviniai darbo santykiai, asmenų lygiateisiškumas, žmogaus socialinės teisės.

Prof. dr. A. Gutauskas teisėjo karjerą pradėjo 2013 m. Lietuvos Aukščiausiame Teisme. Nuo 2017 m. jis yra šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas. A. Gutauskas yra Teisėjų etikos ir drausmės komisijos narys, o nuo 2017 m. – pirmininkas. Kaip teisės mokslininkas jis gilinasi į baudžiamosios teisės sritį: kriminologija ir tarptautinė baudžiamoji teisė, organizuoto nusikalstamumo prevencija.

„Konstitucinio teismo teisėjo pareigos man – konstitucinio teisingumo vykdymas, ginant Konstitucijos ir teisės viršenybę, Lietuvos valstybingumo pagrindus,  stiprinant konstitucinę žmogaus teisių apsaugą ir užtikrinant pagarbą kiekvieno žmogaus orumui. Tik Konstitucijos pagrindu gali būti grindžiamas Lietuvos teisės sistemos kūrimas ir plėtra. Konstitucinio teismo teisėjas turi būti drąsos, veržlumo, nepriklausomumo ir nešališkumo etalonu“, – dalinasi savo mintimis apie naujas pareigas prof. dr. A. Gutauskas.

Linkime sėkmės naujiems Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo teisėjams!