Pradžia > Naujienos > TF Moot Court komanda – tarp aštuonių geriausiųjų

TF Moot Court komanda – tarp aštuonių geriausiųjų

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto komanda, 2016 m. liepos 27-31 dienomis dalyvavo Tarptautinės baudžiamosios teisės konkurse – Nuremberg Moot Court 2016. Konkursas vyko istorinėje teismo posėdžių salėje Courtroom 600, kurioje 1945-1949 m. buvo teisiami Antrojo Pasaulinio karo nusikaltėliai. Teisės fakulteto komanda: Ingrida Milkaitė, Aurelija Baltikauskaitė, Dovydas Gudžiūnas ir komandos trenerė Gintarė Pažereckaitė, parodė itin gerus rezultatus ir tapo viena iš aštuonių geriausių konkurso komandų!

Šiais metais konkurse dalyvavo 25 komandos iš įvairių pasaulio šalių – JAV, Jungtinės Karalystės, Brazilijos, Singapūro, Ruandos ir kt. Vilniaus universiteto Teisės fakulteto komanda atrankiniuose turuose susirungė su Ugandos ir Etiopijos šalių universitetais, prieš kuriuos iškovojo dvi pergales, o ketvirtfinalyje tik 1 tašku nusileido Belfasto universiteto komandai iš Jungtinės Karalystės.

Konkurso finale šiais metais susitiko Nacionalinis Singapūro universitetas (Singapūras) su Sao Paulo universitetu (Brazilija). Po atkaklios kovos ir nepriekaištingų kalbų pergale džiaugėsi tolimojo Singapūro komanda.

Nuremberg Moot Court garsėja autoritetingų teisėjų gausa. Šiais metais su konkurso dalyviais savo patirtimi dalijosi – Peter Kremer (Tarptautinio Jugoslavijos karo nusikaltimų tribunolo prokuroras), Christopher Gosnell (Tarptautinio baudžiamojo teismo ir kitų teismų gynėjas), Prof. Wolfgang Schomburg (Tarptautinio Jugoslavijos ir Ruandos karo nusikaltimų teisėjas) ir kt.

Komanda dėkoja Vilniaus universiteto Teisės fakultetui už finansinę paramą, trenerei Gintarei Pažereckaitei už pagalbą ir palaikymą ruošiantis konkursui. Dalyviai taip pat nuoširdžiai dėkoja teisės fakulteto lektorei Indrei Isokaitei ir prodekanui studijoms Haroldui Šinkūnui už paskatinimą dalyvauti konkurse bei pagalbą tvarkant techninius klausimus.