Pradžia > Naujienos > VU Teisės fakultete vyko Baudžiamosios justicijos katedros organizuotas seminaras-diskusija ,,Europos prokuratūros veikla Lietuvoje: pirmųjų dviejų metų patirtis ir aktualijos“

VU Teisės fakultete vyko Baudžiamosios justicijos katedros organizuotas seminaras-diskusija ,,Europos prokuratūros veikla Lietuvoje: pirmųjų dviejų metų patirtis ir aktualijos“

Šiandien VU Teisės fakultete vyko Baudžiamosios justicijos katedros organizuotas seminaras-diskusija ,,Europos prokuratūros veikla Lietuvoje: pirmųjų dviejų metų patirtis ir aktualijos“. Diskusijoje dalyvavo pirmasis Europos prokuroras Tomas Krušna bei Europos deleguotieji prokurorai Vytautas Kukaitis ir Jolita Kančauskienė. Renginį moderavo doc. dr. Remigijus Markevičius.

Seminare buvo svarstoma, kodėl Europos prokuratūra yra reikalinga Lietuvoje, ir keliamas klausimas, kuo šios organizacijos veikla yra išskirtinė ir kokius nusikaltimus ji tiria. Dalyviai aptarė Europos prokuratūros Lietuvoje veiklos rezultatus bei pasiekimus.

Europos prokuratūra yra nepriklausoma Europos Sąjungos įstaiga, atsakinga už ES finansiniams interesams kenkiančių nusikalstamų veikų, įskaitant: sukčiavimą, korupciją, pinigų plovimą, tarpvalstybinį sukčiavimą PVM, tyrimą, kaltininkų baudžiamąjį persekiojimą ir perdavimą teismui.

Šiuo metu prie Europos prokuratūros veiklos yra prisijungusios šios šalys: Austrija, Belgija, Bulgarija, Čekija, Estija, Graikija, Ispanija, Italija, Kipras, Kroatija, Latvija, Lietuva, Liuksemburgas, Malta, Nyderlandai, Portugalija, Prancūzija, Rumunija, Slovakija, Slovėnija, Suomija ir Vokietija.

Besibaigiant renginiui, studentai ir kiti klausytojai galėjo užduoti klausimus gyvai auditorijoje ir nuotoliu, per MS Teams platformą.

Renginio įrašą galite žiūrėti čia.