Pradžia > Naujienos > Bendra VU TF ir lenkų mokslininkų paraiška vėl gavo finansavimą

Bendra VU TF ir lenkų mokslininkų paraiška vėl gavo finansavimą

Skatindama Lietuvos ir Lenkijos mokslininkų bendradarbiavimą Lietuvos mokslo taryba kartu su Lenkijos Nacionalinio mokslo centru (lenk. Narodowe Centrum Nauki) organizuoja bendrų Lietuvos ir Lenkijos mokslininkų projektų konkursą pavadinimu – Daina. 2020 metais rengtam bendrų Lietuvos-Lenkijos mokslo projektų paraiškų konkursui „Daina 2“ buvo pateiktos 133 paraiškos. Finansavimą laimėjo 11 projektų. Iš jų – 3 humanitarinių ir socialinių mokslų srities ir 8 kitų sričių.

Labai džiaugiamės galėdami pranešti, kad tarp konkurso laimėtojų socialinių mokslų srityje yra Vilniaus universiteto Teisės fakulteto mokslininkų prof. habil. dr. Gintaro Švedo ir dr. Justynos Levon parengta paraiška su partneriais iš Lenkijos. Projekto tema yra „Įkalinimo alternatyvos postsovietinėse valstybėse”. Projekto trukmė: 3 metai.

2017 metais tarp konkurso laimėtojų taip pat buvo VU TF mokslininkų paraiška. Vis dar tiriama tema yra „Konstitucinė sąmonė kaip diskurso krizės ir demokratijos trūkumo Europos Sąjungoje šalinimo priemonė”.