Pradžia > Naujienos > VU TF profesoriams įteikti Lietuvos notarų rūmų medaliai

VU TF profesoriams įteikti Lietuvos notarų rūmų medaliai

AUTORIUS: Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyrius

2017 m. gruodžio 2 d. VU Teisės fakulteto gerai žinomiems dėstytojams – prof. habil. dr. Vytautui Nekrošiui ir prof. dr. Jonui Prapiesčiui – įteikti Lietuvos notarų rūmų įsteigti Juozo Vilkutaičio-Keturakio atminimo medaliai.  Iškilminga ceremonija vyko tarptautinės konferencijos, skirtos notariato reformos Lietuvoje 25-mečiui, metu, kuri buvo organizuota Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmuose.

Prof. dr. Jonas Prapiestis teisingumo ministru dirbo 1992-1996 metais ir dalyvavo diegiant ir įtvirtinant reformuoto notariato sistemą. Akademikas prof. habil dr. Vytautas Nekrošius yra daugelio teisės aktų, įskaitant ir Notariato įstatymą, rengėjas, dešimčių mokslinių tyrimų, susijusių su notariato veikla autorius. Juozo Vilkutaičio-Keturakio atminimo medaliu iki šiol apdovanoti 12 notariato kūrimui ir stiprinimui nusipelniusių asmenų Lietuvoje ir užsienyje.

Konferencijos metu pranešimą apie notariato uždavinius kovoje su pinigų plovimu skaitė ir VU TF prof. habil. dr. Gintaras Švedas.