Pradžia > Naujienos > VU TF studentai virtualiai dalyvavo Willem C Vis Moot 2020

VU TF studentai virtualiai dalyvavo Willem C Vis Moot 2020

Willem C Vis Moot #2020 kelionė baigėsi. Keturias dienas trukę finaliniai raundai internetu tapo iššūkiu visiems konkurso dalyviams, tačiau mūsų studentai – Gabrielė Raižytė, Rūta Vaicekauskaitė, Karolis Šikšnys, Gabrielius Matonis, Ainis Augustas Petrulis bei Vilius Norvaišas – vieni įsikūrę namuose, kiti – TGS Baltic kontoros patalpose, be didesnių techninių kliūčių atlaikė visas kovas ir pristatė savo teisines pozicijas. Nors komandai pritrūko taškų patekimui į galutinį konkurso finalą, tačiau studentai džiaugiasi, kad turėjo galimybę dalyvauti viename didžiausių teisminės inscenizacijos konkursų, šiemet, net ir pandemijos akivaizdoje, subūrusio beveik 300 universitetų komandų iš viso pasaulio, ir tiki, kad vis gausėjanti Universiteto Vis Moot patirtis ateityje neabejotinai atneš sėkmę.

Komanda siunčia žinutę ir jaunesniems universiteto studentams: „Kaip teigia daugelis dalyvaujančiųjų konkurse – „once a mootie, always a mootie“. Turėjome puikią galimybę patobulinti savo teisinių pozicijų ruošimo, argumentų dėstymo gebėjimus, taip pat išmokti prisitaikyti prie nuo tavęs nepriklausančios situacijos ir atsakyti į arbitrų klausimus net tuomet, kai apie tokį klausimą nebuvai nė pagalvojęs. Galų gale, sustiprinome ir savo viešojo kalbėjimo anglų kalba įgūdžius. Tai – vienareikšmiškai neįkainojama patirtis, todėl linkime ateities VU TF kartoms įsirašyti Willem C Vis Moot į savo „darbotvarkę“ paskutiniuose studijų kursuose ir būti iniciatyviems, nes ši patirtis yra nereali – turbūt viena geriausių, kurią apskritai gali įgyti teisės studentas.“


Studentai dėkoja komandos mentoriams – arbitrei bei VU TF lektorei dr. Eglei Zemlytei ir advokatų profesinės bendrijos „Motieka ir Audzevičius” vyresniajam teisininkui, Londono Queen Mary universiteto doktorantui Deniui Parchajev už pagalbą besiruošiant.

Komanda taip pat dėkinga advokatų kontoroms Ellex Valiunas, Motieka & Audzevičius, Sorainen bei TGS BALTIC, suteikusioms reikšmingą finansinę paramą dalyvavimui konkurse.