Pradžia > Naujienos > VU TF šventiškai pradėjo naujus studijų metus

VU TF šventiškai pradėjo naujus studijų metus

 

Šiandien VU Teisės fakulteto bendruomenė, šviečiant saulei ir aidint šventės svečių sveikinimams, pasitiko naujus studijų metus. Rugsėjo 1-oji ypatinga šventė mokslo bendruomenei, ypatingai pirmakursiams, pradedantiems naują etapą ir žengiantiems pirmuosius žingsnius teisės mokslo srityje.

Renginyje sveikinimo žodžius tarė garbingi VU Teisės fakulteto svečiai ir bendruomenės nariai. Pirmasis su Rugsėjo 1-ąja pasveikino LR Konstitucinio Teismo pirmininkas ir VU Teisės fakulteto partnerystės profesorius dr. Gintaras Goda. Doc. dr. Danguolė Bublienė, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkė studentams kalbėjo apie teisės žodžio galią, kuris gali kurti ir griauti ir baigdama palinkėjo: „Būkite laimingi namuose, kurie vadinasi VU Teisės fakultetas”.

Kiti šventės svečiai atkreipė dėmesį į Teisės fakulteto pasiekimus ir teisininko nešamą atsakomybę visuomenės akyse. Česlav Okinčic pasidžiaugė neseniai paskelbtomis tarptautinių ekspertų vertinimo išvadomis, kuriose buvo palankiai vertinama fakulteto mokslinė veikla. Po jo sveikinimo žodį taręs Alumni draugijos atstovas Remigijus Lapinskas tvirtino, kad: ,,Norint gauti žinių, reikalingas sistemingas darbas” ir pabrėždamas teisininko sąžiningumo svarbą pridūrė: „Jūs žinosite tai, ko nežino dalis visuomenės“.

Studijų metų pradžios šventė ir pirmakursių integracija į fakulteto gyvenimą neįsivaizduojama be Studentų atstovybės pastangų. VU TF SA pirmininkė Guoda Baubaitė palinkėjo neskubėti ir džiaugtis kiekviena akimirka: „Mėgaukitės kiekvienu žingsniu fakulteto koridoriais, kiekvienu pasisėdėjimu su grupiokais, kiekvienu jauduliu prieš sunkesnį egzaminą. Nes laikas bėga greitai, net per greitai.“

Šventę užbaigė VU Teisės fakulteto dekanas doc. dr. Haroldas Šinkūnas. Jis dėkojo dėstytojams, alumnams ir partneriams. Susirinkusiems jis priminė, kiek daug pasiekta per 33 nepriklausomybės metus: „Privalome prisiminti ir nuolat apie tai galvoti, ką sukūrėme, turime – tai labai trapu“. Sveikindamas teisę pasirinkusius pirmakursius, jis kalbėjo apie atsakomybę, neatsiejamą nuo teisininko specialybės: „Privalote būti nešališki, nepriklausomi ir ginti žmogaus teises.“

Nuo seno Vilniaus universiteto studentai rugsėjo 1-ąją mini eisenoje, kurioje dalyvauja visi fakultetai. Kaip ir kasmet, šiemet aidėjo VU Teisės fakulteto studentų šūkiai ir iš tolo švietė teisės simbolis – Temidė. Kviečiame pasižiūrėti nuotraukas ir pasidžiaugti studijų metų pradžios šventės akimirkomis.