Pradžia > Naujienos > Įvyko pirmasis šiais metais VU TF Tarybos posėdis

Įvyko pirmasis šiais metais VU TF Tarybos posėdis

Sausio 26 d. vyko pirmasis 2022 metais VU Teisės fakulteto Tarybos posėdis. Nuotoliniu būdu jame buvo aptarta nemažai svarbių visai Teisės fakulteto bendruomenei klausimų.

Pirmiausia Mokslo ir inovacijų skyriaus vadovė prof. Ligita Gasparėnienė pristatė VU TF mokslininkų mokslo pasiekimus 2018-2020 metais ir buvo diskutuojama, kaip plėsti ratą asmenų, kurie publikuotų aukšto lygio tarptautines publikacijas.

Tarybos nariai patvirtino papildomus kvalifikacinius reikalavimus profesoriaus pareigoms fakultete užimti. Papildomai nustatyta, kad profesoriaus pareigas siekiantis užimti mokslininkas turi būti:

1) vadovavęs bent vienam doktorantui, sėkmingai apgynusiam daktaro disertaciją;

2) vadovavęs bent vienam įvykdytam moksliniam projektui ir vadovavęs, koordinavęs arba dalyvavęs bent viename įvykdytame tarptautiniame moksliniame projekte;

3) bent vieno universitetinio vadovėlio autorius arba bendraautorius, parašęs ne mažiau kaip 6 a. l.

Taip pat Tarybos posėdžio metu diskutuota apie studijų organizavimo tvarką fakultete 2021/2022 pavasario semestre. Studentų atstovai minėjo, kad studentai neprieštarauja kol kas studijas organizuoti mišriai. t.y. tiek gyvai, tiek ir nuotoliu. Tą pačią dieną po diskusijų buvo priimtas VU TD dekano prof. Tomo Davulio įsakymas dėl studijų organizavimo tvarkos.

Galiausiai tarybos nariai diskutavo apie naujos VU TF vėliavos eskizą, kurį kūrė heraldikos specialistas. Buvo siūlyta tęsti vėliavos kūrimą ir užtikrinti, kad būtų pagaminta reprezentatyvi ir iškilminga vėliava. Su eskizu galima susipažinti čia.