Pradžia > Naujienos > Naujas leidinys autorių ir gretutinių teisių tema

Naujas leidinys autorių ir gretutinių teisių tema

 

Neseniai publikuotas leidinys „Lietuvos Respublikos autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo komentaras“, kurio autoriai – prof. dr. Ramūnas Birštonas, Jūratė Liauksminaitė ir prof. dr. (HP) Vytautas Mizaras.

Šioje knygoje pateikiamas Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo komentaro nuostatų aiškinimas, atskleidžiant komentuojamų nuostatų istorinę kilmę, tikslą, turinį ir taikymo praktiką Lietuvos ir Europos Sąjungos teismuose.

Komentaras skiriamas teisės praktikams, studentams ir tyrėjams, su autorių teisių ir kitais saugomais objektais dirbančioms industrijoms, autorių ir gretutinių teisių turėtojams ir jų interesams atstovaujančioms organizacijoms.

„Lietuvos Respublikos autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymas (…) buvo priimtas ir įsigaliojo 1999 metais. Nuo to laiko jis buvo keistas daugiau nei 20 kartų. Dauguma pakeitimų buvo nulemta Europos Sąjungos direktyvų įgyvendinimo Lietuvos teisėje. Dėl daugybės pokyčių šiuo metu ATGTĮ yra sudėtingos struktūros (…). Tai apsunkina teisės normų suvokimą, jų sisteminį aiškinimą ir taikymą“, – pratarmėje rašo R. Birštonas.

Knygą įsigyti galite čia.