Pradžia > Naujienos > VU TF mokslininkai dalyvavo tarptautiniame kriminalistikos kongrese

VU TF mokslininkai dalyvavo tarptautiniame kriminalistikos kongrese

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros doc. dr. Gabrielė Juodkaitė-Granskienė ir doc. dr. Andrej Gorbatkov dalyvavo XV tarptautiniame kongrese „Kriminalistika ir teismo ekspertologija: mokslas, studijos, praktika“.

2019 m.  rugsėjo 19-21 d. Kaune, Lietuvos karininkų Ramovės patalpose vyko XV tarptautinis kongresas „Kriminalistika ir teismo ekspertologija: mokslas, studijos, praktika“. Kongresas Lietuvoje vyksta kas antrus metus – nelyginiais metais, tačiau išaugus jo pripažinimui ir populiarumui užsienyje, nuo 2012 m. neeiliniai kongresai lyginiais metais yra rengiami ir užsienio šalyse. Jie vyko Rusijoje, Ukrainoje, Lenkijoje. Kitais metais kongresas vyks Slovakijoje. Renginyje dalyvavo ir pranešimus skaitė virš aštuoniasdešimt pranešėjų iš septyniolikos Europos, Azijos bei Šiaurės Amerikos valstybių: JAV, Vokietijos, Šveicarijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Čekijos, Slovakijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Azerbaidžano ir kt.

Kongrese nagrinėtos kriminalistikos ir teismo ekspertologijos aktualijos: Europos bendros kriminalistikos erdvės plėtros tendencijos ir perspektyvos; organizuotas nusikalstamumas, terorizmas ir jų grėsmės viešajam saugumui; atskirų nusikalstamų veikų tyrimo ir ekspertinių tyrimų problemos, perspektyvos, galimybės ir aktualijos; naujausių informacinių technologijų taikymas tiriant nusikalstamas veikas; kriminalistikos didaktikos ir kiti aktualūs klausimai.

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros doc. dr. Gabrielė Juodkaitė-Granskienė ir doc. dr. Andrej Gorbatkov buvo šio tarptautinio kongreso organizacinio ir mokslinio redakcinio komitetų nariais. Renginiui išleistą dviejų tomų mokslinių straipsnių rinkinį sudarė doc. dr. Gabrielė Juodkaitė-Granskienė. Kongresą organizavo Lietuvos kriminalistų draugija, Lietuvos teismo ekspertizės centras ir Mykolo Romerio teisės mokykla.

Plačiau apie renginį čia.