Pradžia > Apie mus > 2017 > Teisės mokslo pavasario renginių ciklas (TMP‘2017)

Teisės mokslo pavasario renginių ciklas (TMP‘2017)

2017 m. naujo pavasario semestro pradžia prasidėjo jau tradicija tapusiu mokslinių renginių ciklu „Teisės mokslo pavasaris“.  Šios savaitės svarbiausi renginiai buvo mokslinė-praktinė konferencija „Baudžiamosios justicijos tyrimai“ ir renginiai įvairiomis tarptautinėmis temomis, susijusiomis su delegacijos iš Antverpeno universiteto, UAntwerp (Belgija) vizitu.

Vasario 6 d. vyko Teisės fakulteto organizuojama nacionalinė mokslinė-praktinė konferencija. Konferencijos metu Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros mokslininkai ir teisininkai praktikai pristatė savo pranešimus, diskutavo ir dalinosi įžvalgomis baudžiamosios justicijos tyrimų klausimais.

Vasario 7 d. vyko uždaras VU TF mokslininkų bei svečių iš Antverpeno universiteto susitikimas, kurio metu buvo aptariami migracijos proceso sukuriami iššūkiai ir galimybės ES (angl. „Migration: Challenges and Opportunities in the EU“). Susitikimo metu mokslininkai taip pat aptarė institucinio bendradarbiavimo galimybes.

Po mokslininkų susitikimo vyko atviras doktorantų, jaunųjų mokslininkų bei svečių iš Antverpeno universiteto seminaras anglų kalba „Recent Global Challenges to Legal Systems“ (liet. „Naujausi pasauliniai teisinių sistemų iššūkiai“), kurio metu buvo aptariamos ES migracijos, teisininko vaidmens ir profesijos globalioje visuomenėje, teisinių sistemų saugiklių, siekiant apsaugoti pagrindines vertybes temos.

Vasario 8 d.Teisės fakulteto svečias, Antverpeno universiteto (Belgija) Teisės fakulteto prof. dr. Johan Meeusen skaitė paskaitą „ES įstatymų konfliktas: nauji sprendimai naujoms problemoms“ (angl. „EU Conflict of Laws: New Solutions to New Problems?”), kurioje apsilankė gausus studentų ir dėstytojų būrys.

Taip pat vasario  8 d., įvyko dr. Eugenijaus Skerstono paskaita „Išvaizdos kultūra. Psichologiniai aspektai“, kurioje buvo aptariama išvaizdos kultūros reikšmė individui šiuolaikinėje visuomenėje, analizuojami išvaizdos stereotipai ir mados, savikūros poreikiai, saviraiška teisininko, akademinėje darbo aplinkoje, kiti vestimentarinės kultūros ir elgesio klausimai.

Mokslo renginių archyvas 2017

Mokslo renginių archyvas 2024

Mokslo renginių archyvas 2023

Mokslo renginių archyvas 2022

Mokslo renginių archyvas 2021

Mokslo renginių archyvas 2020

Mokslo renginių archyvas 2019

Mokslo renginių archyvas 2018

Mokslo renginių archyvas 2016

Mokslo renginių archyvas 2015

Mokslo renginių archyvas 2014

Mokslo renginių archyvas 2013

Mokslo renginių archyvas 2012