Pradžia > Naujienos > Įvyko paskaita apie JAV taikomą dėstymo metodiką – studentai galės mokytis su amerikiečiais jau pavasarį

Įvyko paskaita apie JAV taikomą dėstymo metodiką – studentai galės mokytis su amerikiečiais jau pavasarį

 

Rugsėjo 27 d. VU Teisės fakultete vyko Vilniaus universiteto bendruomenei skirta metodinė paskaita „Analitinis dialogas – iš žinojimo į supratimą“. Paskaitą vedė analitinio metodo entuziastas ir taikytojas prof. Charles Szypszak (Šiaurės Karolinos universitetas (the University of North Carolina at Chapel Hill)) ir doc. dr. Donatas Murauskas (VU Teisės fakultetas), šį metodą vystantis ir taikantis dirbdamas su Lietuvos ir užsienio studentais.

Paskaitoje prof. Ch. Szypszak pristatė pagrindinius analitinio metodo taikymo kriterijus, pasakojo apie jo taikymo JAV universitetuose ypatumus. Analitinis metodas leidžia užtikrinti objektyvią reiškinių analizę – studentai vysto gebėjimą pažvelgti į alternatyvius to paties reiškinio aiškinimo būdus, mokosi kritinio mąstymo ir geba giliau suprasti sudėtingus klausimus, patys formuluoja pozicijas. Dr. D. Murauskas aptarė analitinio dialogo metodą, dirbant su Lietuvos ir užsienio studentais. Dėstytojas pažymėjo savarankiško, originalaus mąstymo apie reiškinius formavimą, kaip vieną esminių tokio dėstymo ypatumų.

Susitikimo pabaigoje dėstytojai atliko nesurežisuotą analitinio dialogo taikymo praktikoje demonstraciją, aptardami garsią praėjusių metų JAV Aukščiausiojo Teismo bylą dėl teisės į abortą panaikinimo. Į paskaitą taip pat buvo atėję VU Teisės fakulteto V-o kurso studentai, kurie pavasarį dalyvavo pirmą kartą rengtame kurse Šiuolaikinės viešosios teisės problemos lyginamuoju aspektu: Europa ir JAV.

Šiais metais VU Teisės fakulteto vientisųjų dieninių studijų IV-o kurso studentai taip pat galės kaip pasirenkamąjį dalyką rinktis šį kursą.

Dėl riboto galimų priimti studentų skaičiaus pradedama IV kurso dieninių studijų studentų atranka, studentams registruojantis ir užpildant šią trumpą formą: https://forms.gle/JWcZNJizsmBMQsf66

Atranka vyks iki 2023 m. spalio 25 d. Po atrankos pabaigos studentai bus informuoti apie atrankos rezultatus ir automatiškai priskirti prie kurso VU IS.