Pradžia > Apie mus > 2021 > Teisininkų dienų TeDi’21 atidaromoji konferencija „Kaip atrodo teisininko profesija skirtingose sferose”

Teisininkų dienų TeDi’21 atidaromoji konferencija „Kaip atrodo teisininko profesija skirtingose sferose”

Teisininkų dienos 2021 (TeDi’21) renginių ciklo pagrindinis tikslas – supažindinti jaunuosius teisininkus su ateities perspektyvomis. Atidaromoji konferencija tema ,,Kaip atrodo teisininko profesija skirtingose sferose”.
Šių metų konferencijos tema traukė ne vien jaunųjų teisininkų, bet ir teise besidominčios visuomenės dalies dėmesį. Kadangi visuomeniniame gyvenime tenka dažnai susidurti su teisės mokslo praktikais, dar dažniau tenka sunerimti susipratus, kad tam tikri teisininkų profesijai priskiriami terminai didelei visuomenės daliai tik tėra terminai. Na, o teisės mokslą dar tik pradėjusiam krimsti jaunimui siekiant susipažinti su ateities perspektyvomis tenka neretai susidurti su ,,sausu” informacijos kiekiu, kuriuo jie negali patenkinti kilusio smalsumo pažinti dominančias karjeros galimybes teisėje.
  • Ignas Vėgėlė – tarptautinės ir Europos teisės teisėtyrininkas, Lietuvos advokatūros advokatų tarybos pirmininkas, MRU Teisės fakulteto Tarptautinės ir Europos Sąjungos teisės katedros profesorius.
  • Arūnas Meška – generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausias prokuroras ir Vilniaus universiteto teisės fakultete VU baudžiamosios justicijos katedroje partnerystės docentas.
  • Jelena Jonis – praktikuojanti teisininkė, kurios konsultavimo ir dėstymo patirtis apima duomenų apsaugos, Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) taikymo, Europos Sąjungos bei Lietuvos darbo teisės ir nediskriminavimo teisės sritis.
Prelegentai dalinosi savo patirtimi, sutiktais iššūkiais savo kasdienybėje bei įžvalgomis.
Konferencijos moderatorius – Paulius Mockevičius.

Mokslo renginių archyvas 2021

Mokslo renginių archyvas 2024

Mokslo renginių archyvas 2023

Mokslo renginių archyvas 2022

Mokslo renginių archyvas 2020

Mokslo renginių archyvas 2019

Mokslo renginių archyvas 2018

Mokslo renginių archyvas 2017

Mokslo renginių archyvas 2016

Mokslo renginių archyvas 2015

Mokslo renginių archyvas 2014

Mokslo renginių archyvas 2013

Mokslo renginių archyvas 2012