Pradžia > Apie mus > 2016 > Diskusija „Seimo rinkimai 2016: Teisinės sistemos ir politinių partijų programos“

Diskusija „Seimo rinkimai 2016: Teisinės sistemos ir politinių partijų programos“

2016 m. rugsėjo 27 d. Atviros Lietuvos Fondo konferencijų salėje vyko diskusija „Seimo rinkimai 2016: Teisinės sistemos ir politinių partijų programos“.

Renginį inicijavo Vilniaus universiteto Teisės fakultetas ir Pilietinės visuomenės institutas. Diskusijoje savo įžvalgomis dalinosi Teisės fakulteto mokslininkai ir patyrę advokatai –  doc. Gintautas Bartkus, prof. Tomas Davulis, doc. Remigijus Merkevičius, prof. Valentinas Mikelėnas, prof. Vytautas Mizaras ir prof. Vytautas Nekrošius.

Teisės ekspertai aptarė rinkimuose dalyvausiančių politinių partijų programų aspektus, susijusius su teisine Lietuvos sistema ir siūlomais jos pakeitimais. Kiekvienas diskusijos dalyvis taip pat įvertino šiųmečių politinių programų adekvatumą esamai teisinei sistemai bei jos mechanizmui atsižvelgdamas į skirtingas jos sritis, pavyzdžiui: teisėkūros, Žmogaus teisių, privatinės teisės, baudžiamosios justicijos ir kt.

Itin aktualios diskusijos metu buvo išaiškintos teisinės-politinės tendencijos, vyraujančios valstybės gyvenime, ir atsakyta į klausimus: kaip teisinę sistemą vertina politinės partijos, kokius pokyčius siūlo ir kokie galėtų būti tolimesni teisinės sistemos vystymosi keliai? Svečių įžvalgų įdėmiai klausėsi ir gausiai susirinkę politinių partijų atstovai.

Renginį vainikavo bendra svečių ir auditorijos diskusija.

Mokslo renginių archyvas 2016

Mokslo renginių archyvas 2024

Mokslo renginių archyvas 2023

Mokslo renginių archyvas 2022

Mokslo renginių archyvas 2021

Mokslo renginių archyvas 2020

Mokslo renginių archyvas 2019

Mokslo renginių archyvas 2018

Mokslo renginių archyvas 2017

Mokslo renginių archyvas 2015

Mokslo renginių archyvas 2014

Mokslo renginių archyvas 2013

Mokslo renginių archyvas 2012