Pradžia > Apie mus > 2013 > Konferencija „Teisininkai politikoje: pareiga šaliai, profesinis tobulėjimas ar kita?“

Konferencija „Teisininkai politikoje: pareiga šaliai, profesinis tobulėjimas ar kita?“

Lietuvos teisininkų draugija (LTD) 2013 m. gegužės 10 d. surengė kasmetinę konferenciją, kurios tema – „Teisininkai politikoje: pareiga šaliai, profesinis tobulėjimas ar kita?“. Renginys tradiciškai vyko prieš metinį visuotinį susirinkimą Vilniaus universiteto informacijos ir komunikacijos centre.

Keldami aktualią ir gana opią temą teisininkų draugijos nariai diskutavo apie į politiką pasukusių teisininkų tokio žingsnio naudą ir tenkančius iššūkius. Prie apskritojo stalo šįkart susėdo ir tokie svečiai-politikai, kaip Seimo nariai Remigijus Šimašius, Remigijus Žemaitaitis, dr. Stasys Šedbaras, teisingumo viceministras Paulius Griciūnas, žurnalistai-politikos apžvalgininkai Virginijus Savukynas ir dr. Algimantas Šindeikis.

„Kasmet prieš visuotinį Draugijos narių susirinkimą rengiamai konferencijai pasirenkame aktualią teisinę temą. Šiemet dispute apie teisininkus politikoje dalyvavo ir patys į politiką pasukę teisininkai, ir tie, kurie procesus mato iš šalies“, – sakė Lietuvos teisininkų draugijos pirmininkas, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas, prof. dr. Tomas Davulis.

Po konferencijos vyksiančiame susirinkime buvo išklausytos metinės ataskaitos, renkamas naujas LTD pirmininkas. Taip pat teisės studentams už puikų ar labai gerą mokymąsi buvo įteikta P. Leono stipendija ir suteiktas LTD garbės nario vardas.

Lietuvos teisininkų draugija įsteigta 1920 metais. Ji vienija daugiau kaip 800 visų profesijų teisininkų visoje Lietuvoje. LTD tikslai: aktyviai dalyvauti kuriant suverenią teisinę Lietuvos valstybę; dalyvauti įvertinant demokratinius valdymo pagrindus ir kuriant bei tobulinant juos atitinkančius įstatymus; siekti žmogaus teisių ir laisvių įgyvendinimo; stiprinti mokslo ir praktikos ryšius; rūpintis mokslinių rekomendacijų įdiegimu į įstatymų leidimo ir teisinę praktiką ir kt.

Mokslo renginių archyvas 2013

Mokslo renginių archyvas 2024

Mokslo renginių archyvas 2023

Mokslo renginių archyvas 2022

Mokslo renginių archyvas 2021

Mokslo renginių archyvas 2020

Mokslo renginių archyvas 2019

Mokslo renginių archyvas 2018

Mokslo renginių archyvas 2017

Mokslo renginių archyvas 2016

Mokslo renginių archyvas 2015

Mokslo renginių archyvas 2014

Mokslo renginių archyvas 2012