Pradžia > Apie mus > 2013 > Tarptautinė konferencija „Naujausios civilinio proceso ekonomiškumo ir efektyvumo tendencijos”

Tarptautinė konferencija „Naujausios civilinio proceso ekonomiškumo ir efektyvumo tendencijos”

Dešimt metų – tiek laiko Lietuvoje jau galioja LR Civilinio proceso kodeksas. Ką šių metų patirtis atnešė Lietuvai? Kokia kaita ir tendencijos pastebimos? Kokios ateities perspektyvos?  Šie ir kiti su civiliniu procesu susiję klausimai buvo aptariami 2013 m. gegužės 9-10 d. Vilniaus universitete vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Naujausios civilinio proceso ekonomiškumo ir efektyvumo tendencijos“.

Konferenciją organizavo Vilniaus universiteto Teisės fakultetas bendradarbiaudamas su Tarptautine proceso teisės asociacija ir Lietuvos mokslų akademija. Joje dalyvavo ir patirtimi dalinosi teisininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio šalių. „Dalyvauti konferencijoje užsiregistravo dalyviai ne tik iš kaimyninių valstybių, bet ir iš tolimų kraštų, tokių kaip Brazilijos, JAV ar Japonijos“, – konferencijos tarptautiškumą pabrėžė viena iš organizatorių dr. Vigita Vėbraitė.

Dalyviai diskutavo apie pačias naujausias ne tik nacionalinio, bet ir tarptautinio masto civilinio proceso tendencijas. Pasak dr. V. Vėbraitės, renginio metu buvo išryškinti aktualiausi su civiliniu procesu susiję šiandienos klausimai, aptartos problemos ir pasikeitimai. „Tokio tipo konferencijos padeda ne tik stiprinti bendradarbiavimą su kitų šalių specialistais, tačiau ir aptarti ateities prognozes ir perspektyvas“, – pabrėžė organizatoriai.

Mokslo renginių archyvas 2013

Mokslo renginių archyvas 2024

Mokslo renginių archyvas 2023

Mokslo renginių archyvas 2022

Mokslo renginių archyvas 2021

Mokslo renginių archyvas 2020

Mokslo renginių archyvas 2019

Mokslo renginių archyvas 2018

Mokslo renginių archyvas 2017

Mokslo renginių archyvas 2016

Mokslo renginių archyvas 2015

Mokslo renginių archyvas 2014

Mokslo renginių archyvas 2012