Pradžia > Apie mus > 2013 > Tarptautinė konferencija „Viešoji tvarka: paskutiniai pokyčiai žvelgiant iš regioninių perspektyvų“

Tarptautinė konferencija „Viešoji tvarka: paskutiniai pokyčiai žvelgiant iš regioninių perspektyvų“

2013 m. kovo 8 d. įvyko konferencija „Viešoji tvarka: paskutiniai pokyčiai žvelgiant iš regioninių perspektyvų“. Pirmąkart Lietuvoje ir Baltijos šalyse vyksiančią ICC YAF konferenciją organizavo advokatų kontora „Motieka ir Audzevičius“ kartu su Vilniaus Universitetu.

Renginyje dalyvavo garsūs arbitražo teisės ekspertai iš Lietuvos ir užsienio. Renginyje buvo aptariamos svarbiausios su ginčų sprendimu arbitraže susijusios problemos, atsižvelgiant ir į naujausią Lietuvos teismų praktiką. Vakarų pasaulyje pripažinimą pelnęs verslo ginčų sprendimo būdas – arbitražas, pastaruoju metu įgyja vis didesnę reikšmę bei sparčiai populiarėja ir Lietuvoje.

„Paskutiniai Lietuvos teismų sprendimai dėl arbitražo sprendimų pripažinimo kelia susidomėjimą ne tik Lietuvos teisės profesionalams, bet ir daugumai praktikų Europoje. Ši konferencija yra ne tik pirmas arbitražo teisės renginys, organizuojamas Baltijos šalyse kartu su ICC YAF, bet ir puiki proga padiskutuoti su vienais iš stipriausių arbitražo srities profesionalų Europoje bei giliau panagrinėti, kokią įtaką gali turėti teismo vaidmuo arbitražo sprendimų pripažinimo procese“, – apie renginį pasakojo jo iniciatorius, advokatų kontoros „Motieka ir Audzevičius“ partneris Ramūnas Audzevičius.
Forume „Viešoji tvarka: paskutiniai pokyčiai žvelgiant iš regioninių perspektyvų“ (angl. „Public Policy: Recent Developments from Regional Perspective“) pranešimus skaitė Lietuvos teisės elito atstovai – prof. habil. dr. Valentinas Mikelėnas ir prof. habil. dr. Vytautas Nekrošius bei svečiai iš Paryžiaus, Londono ir Stokholmo: vienos didžiausių pasaulyje advokatų kontoros „White & Case“ teisininkė, buvusi ICC Tarptautinio arbitražo teismo sekretoriato patarėja dr. Galina Zukova, tarptautinės teisės firmos „Baker Botts“ partneris dr. Johannes Koepp, Švedijos teisės firmos „Setterwalls” partneris Johan Sidklev.
Svečių iš užsienio pranešimuose buvo aptariamos svarbiausios Europos Sąjungos jurisdikcijos, susijusios su arbitražu – Prancūzija, Didžioji Britanija bei Švedija.  Būtent šių valstybių sostinėse yra pagrindiniai Europos arbitražo ginčų sprendimo centrai – Paryžiuje – ICC (International Chamber of Commerce), Londone – LCIA (London Court of International Arbitration), Stokholme – SCC (Stockholm Chamber of Commerce). Taigi, galima drąsiai teigti, kad svečiai į Lietuvą pasidalinti savo patirtimi atvyko iš pagrindinių Europos Arbitražo sostinių.

Mokslo renginių archyvas 2013

Mokslo renginių archyvas 2024

Mokslo renginių archyvas 2023

Mokslo renginių archyvas 2022

Mokslo renginių archyvas 2021

Mokslo renginių archyvas 2020

Mokslo renginių archyvas 2019

Mokslo renginių archyvas 2018

Mokslo renginių archyvas 2017

Mokslo renginių archyvas 2016

Mokslo renginių archyvas 2015

Mokslo renginių archyvas 2014

Mokslo renginių archyvas 2012